Χαλυβουργία Ελλάδος
ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ | BRANDING | ATL

Η Χαλυβουργία Ελλάδος αποτελεί μία από τις παλαιότερες ελληνικές βιομηχανίες, ενώ είναι επίσης η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική βιομηχανία παραγωγής προϊόντων από χάλυβα στη χώρα.

Η ονομασία Χαλυβουργία Ελλάδος προέκυψε μετά την συγχώνευση της Χαλυβουργίας Θεσσαλίας και της Ελληνικής Χαλυβουργίας Ωστόσο, η αλλαγή στο όνομα δεν ήταν απλά μία τυπική αλλαγή, αλλά αντικατοπτρίζει και τον νέο αέρα που πνέει στην εταιρεία. Με την υπογραφή της “mandarini”, η Χαλυβουργία Ελλάδος ανανεώνει το λογότυπο και την ταυτότητά της, δίνοντας μία φρέσκια και σύγχρονη εικόνα στο κοινό της.

Σχεδιασμός Λογοτύπου

Ο σχεδιασμός του λογοτύπου για την Χαλυβουργία Ελλάδος συνδυάζει αναφορές στο παρελθόν και το μέλλον της εταιρίας, απεικονίζοντας τα γράμματα ΕΧΘ, που είναι το εμβληματικό σήμα της. Το Ε στην αρχή αναφέρεται στην Ελληνική Χαλυβουργία Θεσσαλίας, ενώ το Χ και το Θ αντιπροσωπεύουν τις λέξεις Χαλυβουργία και Θεσσαλία αντίστοιχα. Η συνένωση αυτών των γραμμάτων συμβολίζει τη συνέχεια της εταιρικής ταυτότητας, διατηρώντας τα βασικά συστατικά της ονομασίας της εταιρίας από το παρελθόν. Το αποτέλεσμα είναι ένας λογότυπος που συνδυάζει την ιστορία και την εξέλιξη της εταιρίας, ενώ παράλληλα δημιουργεί μια σύγχρονη και δυναμική εικόνα.
Επιπλέον, το σήμα αναφέρεται στα Ελληνικά Χρυσά Θεμέλια, που αντιπροσωπεύουν την υπογραφή των προϊόντων της εταιρίας και αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της εταιρικής ταυτότητας.
Το σύμβολο του κύκλου ανοιχτού-διευρυνόμενου αναπαριστά τη φιλοδοξία της εταιρίας να μην έχει σύνορα και να επεκτείνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τα χρώματα του λογοτύπου είναι πορτοκαλί και γκρι. Το πορτοκαλί χρώμα αντλείται από τη Θεσσαλία, ο διπλός τόνος πορτοκαλί προκύπτει από τη διαδικασία παραγωγής (λάβας), ενώ το γκρι προέρχεται από τον ίδιο τον χώρο και το προϊόν. Αυτά τα χρώματα προσδίδουν στιβαρότητα και κύρος στο λογότυπο.


Γιατί “Χαλυβουργία Ελλάδος”;

Η ονομασία “Χαλυβουργία Ελλάδος” επιλέχθηκε για να προσδώσει κύρος και να διακρίνει την εταιρία στον τομέα της χαλυβουργίας στη Θεσσαλία και στην Ελλάδα γενικότερα. Με την πάροδο των χρόνων, αυτή η ονομασία έχει καθιερωθεί ως ένα βασικό στοιχείο αναγνώρισης της εταιρίας, ξεχωρίζοντάς την από τον ανταγωνισμό.
Η ονομασία “Χαλυβουργία Ελλάδος” είναι εύκολα αναγνωρίσιμη και απομνημονεύσιμη, παρέχοντας ταυτόχρονα στην εταιρία ηγετική θέση (leader positioning) στον τομέα της χαλυβουργίας στην Ελλάδα. Επιπλέον, αυτή η ονομασία καθορίζει το αντικείμενο της εταιρίας, δηλαδή την παραγωγή χάλυβα, και τη συνδέει με τη θέση της στην ελληνική αγορά.

Σχεδιασμός Εταιρικής Ταυτότητας

Έντυπα

Εταιρικά και Προϊοντικά έντυπα

Εταιρική καταχώριση

Back to top